Friday, April 15, 2016

Reteta Pizza Prosciutto e Funghi



Pizza prosciutto e funghi e o pizza elementară, potrivită pentru toate gusturile, rapid și uşor de preparat. Aluat proaspăt, sos de roşii, felii de prosciutto crudo şi de ciuperci, brânză şi măsline. Ce-ţi poţi dori mai mult? Poate o bere.

Ingrediente:


  • 2 porţii aluat de pizza (240 grame)
  • 8 linguri sos de roşii pentru pizza
  • 120 grame mozzarella
  • 10 felii de prosciutto crudo (sau o altă şuncă)
  • 120 grame ciuperci albe
  • 16-18 măsline (opţional)
  • 2 linguriţe rase de oregano uscat


Preparare:


Împărţiţi în două ingredientele.
Încingeţi cuptorul la 220 de grade Celsius.
Curăţaţi şi tăiaţi în felii subţiri ciupercile.
Răzuiţi mozzarela sau tăiaţi-o în felii subţiri.
Întindeţi aluatul uniform, în formă circulară, pe o suprafaţa de lucru pudrată cu făină. Va trebui să obţineţi o foaie subţire.
Întindeţi foaia într-o formă rotundă dacă aveţi una (vezi foto) sau pe dosul unei tăvi curate. În ambele cazuri tava se unge cu puțin ulei şi, eventual, pentru un efect rustic, se presară puţin mălai.
Ungeţi aluatul cu 4 linguri sos de roşii întins uniform.
Presăraţi mozzarella peste aluat şi distribuiţi 5 felii de prosciutto completate cu felii de ciuperci. Nu suprapuneţi ciupercile peste prosciutto deoarece veţi supraîncărca aluatul şi îi veţi inhiba coacerea.
Adăugaţi opţional jumătate din cantitatea de măsline, mozzarella suplimentar şi o linguriţă rasă de oregano.
Introduceţi la cuptor pentru 10 minute.
Procedaţi la fel cu cealaltă pizza.
Pizza se taie după ce este scoasă din cuptor cu ajutorul unei role sau un cuțit de bucătărie. Tăiați pizza pe un fund de lemn, nu în tavă.
Pizza se servește caldă, cu extra sos de roșii (dulce sau picant, după gust).

Timp de pregătire: 10 minute (dacă aveți gata aluatul și sosul de roșii) 

Timp de gătire: 10 minute

0 comments: